Saltar al contenido

Vides truncades . Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980) por Ballester Muñoz, David

agosto 18, 2019

Vides truncades . Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980)

El siguiente libro lleva como título Vides truncades . Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980). El autor es Ballester Muñoz, David y fue publicado en la fecha 22/03/18.  La editorial del libro es Publicacions de la Universitat de València y se acomoda en la categoría de «Historias reales de heroísmo».

Acerca del libro:

Aquesta obra ens ofereix un estudi sobre vint víctimes mortals de la violència institucional i parainstitucional durant les darreries del Franquisme i la Transició. Els casos tractats responen a diverses tipologies: morts per la repressió policial en el decurs de manifestacions, per l’ús i abús de les armes de foc per part dels mateixos policies, per tortures i maltractaments soferts en dependències de l’Estat, o bé per actuacions d’una extrema dreta que en aquests anys actuava sota la cobertura i la connivència proporcionada per elements de l’aparell de l’Estat. Tots els casos tractats són objecte d’una anàlisi rigorosa i degudament contextualitzats. Els protagonistes del relat foren víctimes d’una violència que va esgarrar les seues vides, en la major part d’ocasions, en plena joventut. Uns fets, sovint obviats per la historiografia i els mitjans de comunicació, que van tenir com a resposta la impunitat dels seus perpetradors.

Vides truncades . Repressió, víctimes i impunitat a Catalunya (1964-1980)

Información sobre el autor:

Información sobre el autor no disponible

Otros libros del autor Ballester Muñoz, David

Etiquetas: Historias reales de heroísmo, entereza y supervivencia | Postguerra y dictadura: c. 1939-c. 1975 | Historia de posguerra del siglo xx: c. 1945-c. 2000